torstai 11. heinäkuuta 2013

Farssiksi meni - tehtävänanto jälleen

Brian (Spreckley) häärii tehtävänannossa Rogerin takana, ainakin haistelijana. Pieleen on mennyt. Paikalliskeli ei anna kuvaa siitä, mitä reitillä on. Joka päivä keli on ollut reitillä oleellisesti huonompaa kuin Issoudunissa.

Niin oli tänäänkin. Keskituntinopeudet puhuvat puolestaan.

Kiihtyvä tuuli, matala kuivatermiikki. Linjat auki vasta klo 15. jälkeen, kelin ennustettu kuolevan klo 17.00. Ratkaisu: aluetehtävä ennallaan, mutta lyhyempi tehtäväaika, ei matka! Marginaalihommaa. Sellainen tapaus. Samalla puhuvat turvallisuudesta.

Pla pla pla pla pla ilman tositoimia eli agressiivinen päällelentäminen ja väärään suuntaan kurvaaminen kuriin. Ihan oikeasti sano. Kilpapurjentäjiin ei pure kuin kovat penaltit. Lisäksi tehtävänannon olisi tunnettava vastuunsa. Tehtävät alueille, joissa voi lentää riskeeraamatta.

Paikallislehdet sentään kohisevat liian rasittavasta kilpailusta. 6t lentoja joka päivä viikon ajan.

Pointti on siinä, että lämpimässä ilmastossa yleensä keli nousee ylös eli pilotit ovat viileässä. Täällä ovat olleet kuumassa, 400-600m:n kerroksessa kuplivissa termiikeissä.

Huomenna tästä ohi menee Tour de France. Nyt jo teiden varsissa on leiriytyjiä. Tiestö on osin suljettu. Saapa nähdä minkä shown kehittävät huomiseksi. Kilpailun viimeiseksi päiväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti